Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ IGAZI CSOKOLÁDÉ

A  csokoládé  készítése  művészet,  és  a  svájci  Csokoládé  Nagymestere  híres  a  mindent  fölülmúló  minőségű  és  finomságú  csokoládé  megalkotásáról.  E  művészet  minden  titkán  uralkodik :  a  legkisebb  részletekről  a  teljes  befejezésig  arra  törekszik,  hogy  hozzávalók  választékából  a  gyártás  során  a  tökéletes  terméket  alkossák  meg :  szeretettel  és  szenvedélyel.  Minden,  amit  tesznek,  az  a  csokoládé  szerelmeseinek  magas  elvárásait  igyekszik  beteljesíteni  szerte  a  világon.

                                   ------------

Ez  a  kakaóval  kezdődik.   A  legjobb  termőföldekről  szerte  a  világon,  például  Ecuadorból,  Ghanából  és  a  Karibi  szigetekről  a  Csokoládé  Nagymestere  a  legmagasabb  minőségű  prémium  babokat  válogatja  össze.  Megfelekően  erjesztik  és    szárítják  a  leszedés  után.  Csak  így  képes  a  teljes  aroma  később  tökéletesen  kifejlődni  a  pörkölés  során.   A  többféle  prémium  kakaóbabot,  mint  a  Criollot  vagy  a  Trinitariot  a  Csokoládéá  Nagymestere  egy  titkos,  tradicionálisan  továbbadott  recept  alapján  elegyíti,  ezáltal  adva  meg  a  Lindt  csokoládé  aromájának  egyedi  harmóniáját  és  tipikusan  finom,  Lindre  jellemző  ízét.     Azért,  hogy  kellemes  csokoládé  ízt  kapjunk,  a  kakaóbabot  pörkölik.   A  Lindt  Csokoládé  Nagymestere  a  prémium  kategoriája  alapanyagokat  saját  berendezésében  pörköli,  így  azon  kevesek  közé  tartozik,  ahol  a  csokoládékészítés  teljkes  folyamatát  felügyelik,  egészen  a  fogyasztás  gyönyörűségéig.    A  Lindt  csokoládé  Nagymestere  speciális  eljárást  alkalmaz,  amelyet  itt  fejlesztettek  és  szabadalmaztattak.

A  legjobb  térségekből  származó,  válogfatott  alapanyagok  és  prémium  összetevők  kölcsönzik  a  Lindt  csokoládé  mással  össze  nem  hasonlítható  ízét.  Csak  a  legfrissebb  termést  használják,  szigorúan  ügyelve  a  rövid  tárolási  időre,  a  legjobb  tárolási  körülményekre  és  a  szabályozott  hőmérsékletre.  A  Csokoládé  Nagymesterének  szenvedélye  felfedezhető  a  receptgyűjteményükben  is.  A  receptek  több  mint  150  éve  készültek,  azóta  gyűltek,  s  folyamatosan  finomították  őket.   Mára  a  régi  receptek  bizonyítottan  keverednek  az  újakkal,  a  mással  össze  nem  hasonlítható  Lindt  csokoládé  gyártásának  érdekében.  Lindt  csokoládé  tipikus,  nagyszerű,  olvadó  élménye    Rodolphe  Lindt  1879 - es  fejlesztésén  alapszik.   A  ,,csoking" - nak  nevezett  eljárásban  a  csokoládémasszát  intenzíven  keverik,  dagasztják,  órákon,  néha  napokon  át.  E  folyamat  alatt  a  természetesen  meglévő,  nem  kivánt  keserű  összetevők,  ,,kipárolognak",  idővel  eltűnnek.   Ráadásként  az  alkotórészek  legapróbb  szemcséit  is  bevonja  a  krémesen  puha  kakaóvaj ; mindez  a  szem  számára  láthatatlan,  de  az  íz  által  azonnal  érezhető.   Az  aroma  teljesen  szétárad  és  így  jön  létre  a  Lindt  csokoládé  tipikusan  gyengéd  olvadó  élménye.

A  csokoládé  készítésének  minden  fázisában  garantált  a  szenvedély  és  a  törődés - a  Csokoládé  Nagymestere  közremüködésével.  Minden  csokoládétábla  fényes  fellületét  a  kevésre  fordított  különös  figyelemmel  érik  el  a  tábla  formálása  során.   Nagyfokú  törődés  kiséri  a  csokoládé  készítés  részleteit  az  utolsó  simítások  során  is :  a  csokoládékat  kézzel  dekorálják,  diszítik  mogyoróval  és   mandulával.

A  kiváló  töltelék  tehát  príma  csokoládéval  van  borítva.   A  Csokoládé  Nagymestere  összes  szenvedélye  azt  célozza,  hogy  a  Lindt  csokoládé  a  lehető  legtöbb  élvezetes  és  kényeztető  pillanatot  nyújtsa.

A  Lindt  Excellence  nemzetközileg  a  legsikeresebb  táblakoncepció  a  Lindtnél,  és  kétszámjegyű  növekedési  rátát  produkált  az  elmúlt  években.

Kíválló  az  ízélménye  a  vékony  csokoládétáblák  ezen  prémium  vonulatának,  amelyhez  a  Csokoládé  Nagymestere  nagyban  hozzájárul  a  garantáltan  legjobb  minőségű  alapanyagok,  és  a  megalkuvást  nem  tűrő  tökéletrességre  való  törekvés  kombinálása  által.  Ráadásként  ez  a  fajta  tábla  egy  különösen  hosszú  ,,conching"  (keverés,  tömörítés)  folyamaton  megy  át.   Az  Excellence  táblák  nagyon  vékony  alakja  teszi  lehetségessé  a  csokoládé  egyenletes  szétolvadását  a  szájban,  tovább  fokozva  az  íz  élvezetét.

A  Lindt  Excellence  több  egyedi  változatban  elérhető :  a  legnépszerűbbek  az  Excellence  70%,  az  Excellence  85%,  az  Excellence  Extra  Creamy  és  az  Excellence  Intense  Orange.    A  speciálísan  szezonális  választékuk  további  impulzusokat  visz  a  termékvonalba.  A  speciális  formátum  és  az  excluziv  dizájn  a  Lindt  Excellen-cet  alkalmassá  teszi  önkényeztetésre  és  apró  ajándéknak  is.

A  Lindt  egy  speciálisan  vastag  formátumú  tábla  választékot  kinál,  amely  mérete  által  különösen  bőséges  és  gazdag  ízélményt  nyújt.   Ezek  egyike  a  ,,Gold  Tablet  Range"  (Arany  tábla  vonal).  A  legkiválóbb  svájci  Lindt  csokoládé  habzsolásának  szerelmesei  nem  fognak  csalódni  ebben  a  termékvonalban,  amely  elérhető  fehér-  és  étcsokoládé  változatban,  de  élvezhetrő  tejcsokoládé  formában  is,  egész  pörkölt  mogyoróval,  valamint  egyszerre  egész  pörkölt  mogyoróval  és  mazsolával  a  bensőjében.   A  táblák  különösen  nagy  és  szilárd  formája  valóban  ideális  a  teljes  mogyoróval  való  párosításra.

A  Gold  Tablett  elegáns  arany  csomagolásának  köszönhetően  tökéletes  ajándék  bármilyen  ünnepi  alkalomra  amellett,  hogy  extrán  speciális  élvezet  az  embernek  önmagának  is.  A  ,,Les  Grandes"  koncepciójas  maga  is  különleges  törődés  a  csokoládé  szerelmeseivel,  akik  e  mellé  még  intenzív  mogyoró  élményt  is  kivánhatnak.   Mindez  az  egész  mogyoró  és  a  karamellás  mogyoródarabkák  egyedi  hatásával  különösen  ropogós  ízélményt  kínál,  amely  a  különösen  magas,  több  mint  30  százalékos  mogyoróaránynak  is  köszönhető.

Az  összes  ropogós-hozzávaló  csokoládémasszába  burkolózik,  amely  ráadásként  prémium  Gianduja  töltelékkel  lett  finomítva :  így  a  ,,Les  Grandes"  íze  különösen  aromássá  vállik,

A  Lindt  sikere  a  Swiss  Classics  vonallal  kezdődött.  A  legrégibb  Lindt  tábla  az  úgynevezett  Surfin  tábla,  egy  egyszerű  éttábla,  amelyet  Rodophe  Lindt  talált  ki  még  1879 - ben.  Ez  volt  az  első  olvadó  csokoládé  Rodolphe  Lindt  újonon  kifejlesztett  ,,conching"  (keverés,  tömörítés)  technológiájának  köszönhetően.  A  Lindt  Surfin  a  mai  napig  az  alapján  a  tradicionális  recept  alapján  ésa  ugyanazzal  a  dizájnnal  késazül,  amelyet  Rodolphe  Lindt  maga  tervezett.

A  kék  ,,Swiss  Classics"  vonalat  1935- ben  mutatták  be  az  egyszerű  tejcsokoládé  táblával,  amely  a  hatalmas  sikernek  köszönhetően  nagyon  gyorsan  kiegészült  több  más  ízzel.  Napjainkban  a  kék  Swiss  Classics  vonal  fontos  szerepet  játszik  sok  ország  tábla-portfoliójában  és  népszerű  ízeket  kinál  a  Lindt  prémium  minőségben.   A  legújabb  innováció  a  vonalon  belül  a  Lindt  Duble  Lait  (dupla  tej  -franciául)  tejcsokoládé,  finom  tejkrém  töltelékkel.

A  Lindor  a  Csokoládé  Nagymestere  szaktudását  és  szenvedélyét  nem  csak  a  pralinék  számára  készült  töltelékek  fejlesztésére  használja.  Ugyanúgy  a  legjobb  töltelékeket  készít  a  táblás  specialításokhoz  is.  Népszerű  deszertek  mint  a  Créme  Brulée  és  a  Tarte  Citron  finom  csokoládé  deszertekké  váltak,  amelyet  ,,Petits  Desserts" - ként  élvezhetünk.  Az  étcsokoládé  szerelmesei  átadhatják  magukat  a  ,,Truffé  Fondant"  (egy  étcsokoládé  tábla  70%- os  kakaó  tertalommal,  amely  krémmel  gazdagon  töltöm  és  a  ,,Noir  Orange"  (egy  jó  arányú  étcsokoládétábla  zamatos  narancs  darabkákkal).

A  klasszikusok,  mint  a  Lindor  -csokoládé,  mely  elképesztően  puhán  olvadó  tölteléket  hordoz  belsejében - háromféle  ízben  kapható.  A  Cresta  táblás  koncepció,  amely  krémes  tölteléket  kombinál  ropogós  ,,Nougat  du  Confiseur"  darabkákkal.  Nagyon  ropogós  csokoládékinálat  is  megtalálható  a  Wafer  specialításokban :  képzeljünk  el  ropogós,  vékony  nápolyi  rétegeket,  krémes  praliné  töltelékkel,  a  legfinomabb  Lindt  csokoládéba  burkolva.

Már  több  mint  150  éve  az  egyedi  és  ünnepélyes  pralinéválogatások  a  Lindt  Csokoládé  Nagymestere  egyik  kiemelkedő  szakterülete.  Köszönhetően  az  elkötelezetségünknek,    szenvedélyünknek   és szaktu-dásunknak    pralinék  széles  választékát  hoztuk  létre,  melyeket  a  legfinomabb  Lindt  csokoládé  jellemez  csábító  töltelékekkel  megtöltve  és  szemrevaló  csomagolással.  Az  új  receptek  a  folyamatos  fejlesztésnek  köszönhetően  lehetővé  teszik  minden  igény  kielégítését.